open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Skaka: Udvostručena finansijska podrška za projekte vjerskih zajednica i crkava
Riječ je o ukupno 21 ugovoru
13.07.2019. u 13:19
get url
text

Grad Sarajevo je ove godine izdvojio 100.000 KM za potrebe vjerskih zajednica i crkava. Time ne samo da Grad nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske i svakog drugog vida podrške, već je iznos za projekte vjerskih zajednica i crkava udvostručio u odnosu na prošlu godinu.

Povodom toga, gradonačelnik Abdulah Skaka potpisao je ugovore sa predstavnicima Islamske zajednice u BiH, Katoličke crkve u BiH, Srpske pravoslavne crkve u BiH i Jevrejske zajednice BiH o realizaciji odobrenih sredstava tekućeg granta u Budžetu Grada Sarajeva u 2019. godini.

Riječ je o ukupno 21 ugovoru, prema kojima su predviđena sredstva raspoređena i dodijeljena u skladu sa iskazanim potrebama i prioritetima vjerskih zajednica i crkava.

Gradonačelnik Skaka ovom prilikom zahvalio je predstavnicima vjerskih zajednica i crkava na njihovoj aktivnoj ulozi u očuvanju i promicanju multietničkih vrijednosti Grada Sarajeva.

-Sarajevo je položilo civilizacijski ispit očuvanja suživota i tolerancije, a vaša uloga u stvaranju svijeta uzajamnog razumijevanja i osnaživanja višestoljetne, tradicijske upućenosti jednih na druge, od neprocjenjivog je značaja. Nadam se da ćemo i ubuduće imati ovako dobru saradnju i prijateljske odnose na dobrobit svih nas - kazao je Skaka.

Gradonačelnik je istaknuo da su ove godine u tekućem grantu Budžeta Grada Sarajeva predviđena sredstva za programe i projekte vjerskih zajednica i crkava koje djeluju kako na području Sarajeva, tako i šire:

-U obavezi je Sarajeva kao glavnog grada da pomogne rad ovakvih organizacija na cijelom području Bosne i Hercegovine - smatra gradonačelnik Abdulah Skaka, saopćio je Grad Sarajevo

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.