open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnik
Skaka: Sarajevo postaje evropska novogodišnja destinacija
Skaka je u autorskom tekstu napisao da Sarajevo ponovo otvara svoja vrata cijeloj Bosni i Hercegovini, regiji i gostima iz cijelog svijeta
28.11.2019. u 14:59
get url
text

Sarajevo postaje ne samo najbolja regionalna, već jedna od najatraktivnijih evropskih novogodišnjih destinacija, poručio je gradonačelnik glavnog grada BiH Abdulah Skaka. 

On je u autorskom tekstu objavljenom na stranici Grada Sarajeva napisao da grad ponovo otvara svoja vrata cijeloj Bosni i Hercegovini, regiji i gostima iz cijelog svijeta i da već četvrtu godinu zaredom pripremaju spektakularan i bogat novogodišnji program.

-Glavni grad BiH je metropola koja spaja Istok i Zapad, grad izuzetne graditeljske i kulturno-historijske baštine, olimpijski i grad festivala, ali možda ponajviše grad gostoljubivih ljudi, beskrajne produhovljenosti i dobrog raspoloženja. Tradicionalno organiziramo događaj za pamćenje – Sarajevo postaje ne samo najbolja regionalna, već jedna od najatraktivnijih evropskih novogodišnjih destinacija - naveo je Skaka. 

Podsjetio je da novogodišnji program počinje bezvremenskim klasicima orkestra pod dirigentskom palicom Ognjena Bomoštara 30. decembra u centru grada ispred spomenika Vječna vatra.

-U novu godinu će nas uvesti spektakularan nastup regionalne zvijezde Željka Joksimovića na Trgu Bosne i Hercegovine, gdje se očekuju deseci hiljada posjetilaca. Kultni sarajevski bend "Zabranjeno pušenje" nastupa treći dan ispred Vječne vatre, zaokružujući tako nezaboravnu sarajevsku priču koju ne smijete propustiti - poručio je Skaka.

Dodao je da će "spektakl biti kulminacija još jedne uspješne turističke godine za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu", te najava nastavka turističke ekspanzije koja postaje motor ukupnog ekonomskog razvoja glavnog grada i cijele države.

-Nova godina je jedinstven praznik koji u ljudima budi posebne emocije. Svjetski je trend dočekati je na ulicama metropola, a Sarajevo to sasvim sigurno jeste i spremno je široko otvorenih ruku ugostiti turiste iz cijelog svijeta. Nismo mijenjali prošlogodišnji slogan "Sarajevo, novogodišnji centar regije", tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati - istakao je Skaka.

Izrazio je uvjerenje da će Grad Sarajevo još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina i pružiti istinski praznični ugođaj.

-Kao gradonačelnik Sarajeva, želim vas sve pozvati da budete naši gosti, da zajedno ispratimo 2019. i dočekamo 2020. godinu - poručio je Skaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.