open-navfaktor-logo
search
Uručio zahvalnicu
Skaka: Reis Kavazović i IZBiH su dali značajan doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Huseinu ef. Kavazoviću Zahvalnicu Grada Sarajeva za značajan doprinos ove institucije u prevenciji pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.
03.06.2020. u 13:48
get url
text

Delegacija Grada Sarajeva, u kojoj su bili i Milan Trivić, zamjenik gradonačelnika te Ivo Komšić, predsjednik Savjeta gradonačelnika Sarajeva, posjetila je jutros poglavara IZBiH.

Tokom sastanka razgovarano je o brojnim aktuelnim pitanjima te o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u BiH i Grada Sarajeva. Gradonačelnik Skaka je istakao kako je susret prilika da se uruči Zahvalnica Grada Sarajeva.

- Kao gradonačelnik Sarajeva i kao građanin želim odati veliko priznanje Vama kao poglavaru IZBiH, ali i cijeloj Islamskoj zajednici na vrlo značajnoj i ključnoj ulozi tokom odgovora na pandemiju koronavirusa. Proteklih mjeseci BiH i Sarajevo su se suočili sa ovom opasnošću, ali je uspješnom odgovoru u velikoj mjeri doprinijela odgovornost sa kojom su pristupili vjernici, vjerski autoriteti i vjerske zajednice – naveo je, između ostalog, gradonačelnik Skaka.

Prema njegovim riječima, IZBiH je odgovornim, pravovremenim i sistemskim pristupom svim mjerama zaštite koje su poduzimale vlasti, odigrala jednu od najvažnijih uloga u uspješnom odgovoru na globalni izazov.

- IZBiH je svojim primjerom, striktnom i jedinstvenom primjenom propisa, preporuka i naredbi pokazala na najbolji način duh i suštinu islama, što nas čini posebno ponosnim. Takva je poruka bila ključna u vrijeme kada je trebalo pokazati disciplinu, strpljivost i vjeru. Vjernici su to prepoznali i podržali mjere – naveo je Skaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.