open-navfaktor-logo
search
Iskusni spasioci
Skaka posjetio GSS Trebević: Sjajni mladi ljudi spremni da odgovore na sve izazove
Gorska služba spašavanja Trebević, osim žičare, može pokriti i širi prostor trebevićkih izletišta na koje dolazi sve veći broj posjetilaca
04.11.2018. u 21:29
get url
text
Abdulah Skaka GSS Trebević
Abdulah Skaka GSS Trebević

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je danas Gorsku službu spašavanja Trebević, koja je posebna jedinica spremna za operacije na Trebevićkoj žičari, ali i širem području planine Trebević, javlja Anadolu Agency.

Grupa vrhunski obučenih spasilaca, među kojima ima onih sa višedecenijskim iskustvom gorskog spašavanja, ali i spremnih, mladih entuzijasta, aktivna je od samog početka rada Trebevićke žičare. Srećom, za sada nisu imali potrebu intervenirati.

- Ovo su sjajni mladi ljudi, ali i iskusni spasioci. Imaju naše puno povjerenje. Izuzetno cijenimo njihovu spremnost, volju i entuzijazam. Svi oni su na nivou profesionalaca, iako ovo ne rade za plaću - naveo je Skaka na svom Facebook profilu.

Gorska služba spašavanja Trebević, osim žičare, može pokriti i širi prostor trebevićkih izletišta na koje dolazi sve veći broj posjetilaca.

- Ovom prilikom sam potvrdio da ću podržati njihove aktivnosti, ističući važnost brze reakcije u slučaju bilo kakve potrebe - napisao je Skaka nakon posjete Gorskoj službi spašavanja Trebević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.