open-navfaktor-logo
search
Skup u Varšavi
Skaka: Pohvale za naš rad stižu sa svih strana
Gradonačelnik Sarajeva prisustvuje Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta u sklopu koje se podnose finalni izvještaji za EYOF 2019.
26.10.2019. u 15:38
get url
text

U Varšavi se održava 48. Generalna skupština Evropskog olimpijskog komiteta u sklopu koje se podnose finalni izvještaji za EYOF 2019.

- Okončali smo posljednje obaveze prema Evropskom olimpijskom komitetu. Pohvale za naš rad stižu sa svih strana, a 50 zemalja je prihvatilo izvještaj. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni jer sada možemo sublimirati profesionalne stavove najveće internacionalne instance koja ima pravo ocijeniti naš rad. Organizacijom EYOF-a, dobili smo novi ugled i otvorili vrata za naredne događaje - istakao je Skaka.

Dodaje da je Olimpijski komitet BiH na čelu sa prof. dr. Izetom Rađom, potpredsjednicima Sinišom Kisićem i Marijanom Kvesićem, generalnim sekretarom Saidom Fazlagićem, te svim članovima, posebno doprinio ovakvom razvoju, te da je Bosna i Hercegovina prezentirala svoju cjelovitost na zdravim osnovama sportskog duha.

Na Generalnoj skupštini obratili su se i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta, gdin. Janez Kocijančič, te predsjednik Koordinacijske komisije EYOF-a, Jozef Liba, koji su naglasili da je EYOF 2019 uz odličnu organizaciju, poslao snažnu poruku sa ovih prostora.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.