open-navfaktor-logo
search
Obnova
Skaka o Bijeloj tabiji: Nastavljamo radove na nacionalnom spomeniku i simbolu Sarajeva
Investitor je Grad Sarajevo, a radovi i nadzor se vrše od strane firmi i stručnjaka specijaliziranih za obnovu i restauraciju
15.10.2019. u 09:04
get url
text
Bijela tabija obnova

Grad Sarajevo je, kao investitor, početkom ovog mjeseca nastavio radove na saniranju i konzerviranju preostalih zidnih struktura Bijele tabije. Kompleks Bijela tabija se nalazi u okviru Nacionalnog spomenika Graditeljska cjelina - Stari Grad Vratnik u Sarajevu.

Projekat sanacije i konzervacije arheoloških (zidnih) struktura na lokalitetu Bijela tabija uradio je Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, 2014. godine.

Tokom prošle godine izvedeni su radovi na sanaciji i konzervaciji jednog dijela zidnih struktura Bijela tabije.

- Nastavljamo radove na ovom nacionalnom spomeniku i simbolu Sarajeva. Naš cilj nije samo da ga sačuvamo od propadanja, nego da ga u cijelosti vratimo građanima i da Bijela tabija kao jedistven prostor bude u punom kapacitetu, usvojen i predstavljen kao turistička atrakcija i mjesto okupljanja - kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Vrijednost ove faze radova iznosi 93.374,96 KM.

Investitor je Grad Sarajevo, a radovi i nadzor se vrše od strane firmi i stručnjaka specijaliziranih za obnovu i restauraciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.