Četvrtak, 13.05.2021.

Skaka i Ramić obišli povratnike u Janji i uručili ramazanski top

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH boravili su u službenoj posjeti Bijeljini te povratničkom džematu u Janji.

Ispred Atik džamije u Janji izvršena je primopredaja ramazanskog topa koji će ubuduće u Janji oglašavati kraj posta. Skaka i Ramić su u pratnji Hasan ef. Camića proučili Fatihu i položili cvijeće na spomen obilježje ubijenim civilnim žrtvama i borcima iz Janje.

- Prvi dan ramazana ministar Ramić i ja smo odlučili obradovati povratnike u herojsku Janju. Ovi ljudi su primjer kako se brani i gradi Bosna i Hercegovina i mi im na ovaj način odajemo priznanje te širimo jednu tradiciju mira, zajedništva, radosti i vjere koja odlikuje ovu zemlju i njene građane - rekao je gradonačelnik Skaka.

Prethodno su Skaka i Ramić održali službeni sastanak sa Mićom Mićićem, gradonačelnikom Bijeljine u sjedištu Grada, tokom kojeg su razgovarali o jačoj saradnji na nivou gradova, posebno u periodu borbe protiv pandemije i njenih posljedica.

Otvorene su brojne teme uključujući korištenje evropskih fondova o čemu će biti govora u narednom periodu.

- Sarajevo je glavni grad BiH i ima odgovornost da gradi odnose sa gradovima širom države. Drago nam je da je gradonačelnik podržao ovu ideju. Gradovi i lokalne zajednice mogu i trebaju intenzivirati odnose,

zajedno sa svim ostalim nivoima vlasti kako bismo odgovorili na izazove koji su pred nama - dodao je Skaka, saopćeno je iz Press službe Grada Sarajeva.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh