open-navfaktor-logo
search
Inicijativa nije usvojena
Sjednice Skupštine KS i dalje online: Zastupnici ne žele u salu
Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj kao i na prethodnoj sjednici Skupštine KS zatražio je da zastupnici izglasaju da se ubuduće sjednice održavaju uživo a ne online.
28.01.2021. u 10:48
get url
text

Njegovu inicijativu je podržalo samo sedam zastupnika, protiv je bilo 13 zastupnika i devet suzdržanih, tako da inicijativa nije usvojena te će se sjednice i dalje održavati online.

Zahiragić je kazao kako je bespotrebno da se sjednice održavaju online dok općinska vijeća, Dom naroda i druga tijela zasjedaju u salama u kojima je moguće ispoštovati epidemiološke mjere.

- Sjednice Općinskog vijeća Centar se održavaju u istoj sali, gdje su vijećnici razmaknuti i podijeljeni staklima, te se poštuju epidemiološke mjere, zašto i mi ne možemo na isti način održavati sjednice Skupštine KS – upitao je Zahiragić.

Istakao je također kako oni zasjedaju u pidžamama, u sobama, dok policajci, učitelji, zdravstveni radnici rade sasvim normalno.

Kazao je da se može postaviti pitanje regularnosti svih glasanja i izglasanih zaključaka pa i samo imenovanje Vlade, jer neki zastupnici tokom Skupštine ne pale kameru, pa se postavlja pitanje da li oni glasaju ili neko umjesto njih.

Zastupnik Igor Stojanović kazao je da on nije za ovu inicijativu sve dok se ne utvrdi da li su "stručne službe Vlade KS sposobne za realizaciju sjednice u Sali poštujući sve epidemiološke mjere".

Podsjećamo, Skupština KS danas održava hitnu sjednicu na kojoj se razmatra pitanje migrantske krize u KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.