open-navfaktor-logo
search
Odgođena u julu
Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana za sutra, dnevni red sa 50 tačaka
Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je bila zakazana za 29. juli 2021. godine i odgođena po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije bit će održana u četvrtak, 4. novembra 2021. godine.
03.11.2021. u 17:49
get url
text

Saopćeno je to iz Vijeća ministara BiH zajedno sa dnevnim redom za sutrašnju sjednicu koja sadrži 50 tačaka. 

Ta sjednica je otkazana zbog odluke SNSD-a i opozicije u RS-u o neučestvovanju u radu Vijeća ministara BiH, zatim u Predsjedništvu BiH i Parlamentu BiH.

VEZANI TEKST - Blokada iz RS-a: Odgođena i sjednica Vijeća ministara BiH

Između ostalog razmatrat će se Nacrt prijedloga programa javnih investicija / razvojno -investicijski program institucija Bosne i Hercegovine 2022- 2024. godine, zatim Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021, sa Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi Bosne i Hercegovine 2021.

Također će se razmatrati i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog programa za 2020. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dodatku na plaću zaposlenim u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.