open-navfaktor-logo
search
Neslaganja
Sjednica Skupštine bila je monotona dok nisu počele prepirke između Konakovića i Devića
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su razmatrali Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine Kantona Sarajevo.
25.02.2020. u 15:02
get url
text

U Komisiju su trebali biti imenovani Mahir Dević (SDA) kao predsjedavajući Komisije, Bibija Kerla (DF) zamjenica predsjedavajućeg, te članovi Zvonko Marić (SBB), Danijela Kristić (Narod i pravda), Vibor Handžić (Naša stranka), Segmedina Srna Bajramović (SDP) i Jasmina Biščević-Tokić (SDA).

Do tada mirno zasjedanje pretvorilo se u raspravu između zastupnika Mahira Devića i Elmedina Konakovića, a potom su se replikama naizmjenično uključivali i drugi zastupnici.

Konaković je potencirao da on nije želio glasati na zasjedanju ove komisije kada je trebao biti prihvaćen prijedlog za imenovanje ministara u novom sazivu Vlade KS jer je za ministra bila predložena osoba koja, prema njegovim navodima, nije željela priznati genocid. Na tu njegovu izjavu reagirali su Dević, Bibija Kerla, a potom su i ostali zastupnici replicirali jedni drugima.

Podsjećamo, ranije su članovi ove komisije bili Elmedin Konaković, Segmedina Srna-Bajramović, Bibija Kerla, Vibor Handžić, Zvonko Marić, Amra Junuzović-Kaljić, Mirza Čelik.

Nakon više prekida u izlaganju zastupnika, replika i reakcija, najavljena je pauza. Nastavak zasjedanja Skupštine očekuje se u 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.