Iz Skupštine Srbije mediji su obaviješteni da će, u skladu sa skupštinskim poslovnikom sjednica Odbora za vanjske poslove, koja je sazvana za danas biti zatvorena za javnost.

Predsjednik tog odbora Borko Stefanović saopćio je ranije da je zakazao sjednicu odbora na kojoj će se raspravljati o Nacrtu Rezolucije o usaglašavanju vanjske politike Srbije sa EU-om i o uvođenju "određenih sankcija" Rusiji.

Stefanović, koji je i potpredsjednik Stranke slobode i pravde, naveo je tada u saopćenju da sjednicu nije ranije zakazivao, jer je, kako je objasnio, čekao izvještaj i analizu Ministarstva vanjskih poslova o usaglašenosti vanjske politike Srbije sa EU-om.

Naveo je da je obaviješten da su ti dokumenti poslata iz Ministarstva na skupštinski odbor, te da je zakazao sjednicu za srijedu, 28. decembar.

Izrazio je nadu da će ti dokumenti stići do srijede i do samog održavanja sjednice.

- Sama sjednica će biti prilika da sve stranke iznesu svoje argumente kroz otvorenu raspravu nakon čega će biti omogućeno glasanje - kazao je on.

Tokom sjednice će se, kako je dodao Stefanović, raspravljati i odlučivati i o svim drugim pristiglim inicijativama i prijedlozima rezolucija koje su podnele zastupničke grupe u Skupštini Srbije, prenosi Nova.rs.