open-navfaktor-logo
search
Na Dodikov zahtjev
Sjednica NSRS-a o vitalnom interesu RS-a danas u Banjoj Luci
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas će održati sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda, na kojoj će se zastupnici izjasniti o zahtjevu člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika za izglasavanje vitalnog interesa RS-a.
07.09.2020. u 08:18
get url
text

Sjednicaje zakazana na Dodikov zahtjev, nakon što je on odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES) iz SAD-a, usvojenu bez konsenzusa 27. augusta na sjednici Predsjedništva BiH, proglasio "veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske".

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković pozvao je sve stranke iz tog entiteta da danas podrže Dodika i da se na taj način "onemogući ono što je zamislila Centralna izborna komisija BiH".

- Pozivam da budemo jedinstveni o tom pitanju, ali sam siguran da će biti dvotrećinska većina koja će to odbaciti i tako onemogućiti provođenje tog memoranduma kako je planiran - rekao je Višković sinoć za Alternativnu televiziju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.