open-navfaktor-logo
search
Hadžići
Sjećanje na heroje odbrane šireg područja Blinja
U organizaciji Općine Hadžići i Udruženja "9.bbr" Hadžići danas je obilježena 30. godišnjica odbrane šireg rejona Blinja i pogibije proslavljenih komandanata i boraca Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.
20.06.2022. u 16:42
get url
text
Blinje, Hadžići

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović kazao je da je ovaj lokalitet u minulom ratu bio jedan od ključnih za ulazak i izlazak iz grada, a heroji Hadžića su svojom hrabrošću uspjeli da ga sačuvaju od mnogo nadmoćnijeg neprijatelja.

- Moram da kažem da mi je žao što danas u Sastavcima nema mnogo omladine da čuje, zapamti i ponese spomene na ratne heroje koji su svojim životima izvojevali slobodu koju danas uživamo. Jer, naša je obaveza da prenosimo istinu, njegujemo kulturu sjećanja i sjećamo se naših šehida i poginulih boraca - rekao je ovom prilikom Osmanović.

Prisutnima su se obratili i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, te predsjednik Udruženja "9bbr’" Hadžići Ešref Bajrektarević.

Uprličen je i zajednički obilazak šehidskog mezarja Kahrimani gdje je proučena Fatiha i položeno cvijeće svim šehidima, te groblja Dub gdje je minutom šutnje i polaganjem cvijeća odata počast saborcu Sretenu Lojanici Sreti, saopćeno je iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.