open-navfaktor-logo
search
NBA All-Star
Sjajno takmičenje u zakucavanju: Pobijedio Derrick Jones Jr., mnogi ljuti na sudije
Završena je subotnja večer All-Star vikenda, a najviše pažnje je privuklo takmičenje u zakucavanju, jedno od najboljih u historiji NBA All-Stara. Poslije kontroverzne odluke sudija, u finalu je pobijedio Derrick Jones Jr.
16.02.2020. u 08:38
get url
text
Derrick Jones Jr.

Odluka je kontroverzna jer gotovo cijeli NBA svijet smatra kako je pobjedu trebao odnijeti Aaron Gordon. Krilo Orlando Magica ponovo je spektakularnim zakucavanjima dizalo publiku na noge, kao i 2016. u Torontu, ali i sada je izgubio u završnoj rundi.

Gordon je u finale ušao s dva zakucavanja za koja je dobio maksimalnih 50 bodova, dok je Jones u završnicu ušao s jednim zakucavanjem od 46 i drugim od 50 bodova. Iz takmičenja su tako nakon prve runde ispali Pat Connaughton i Dwight Howard, iako su i oni imali nekoliko impresivnih zakucavanja.

Uslijedila je finalna runda od dva zakucavanja svakog igrača. Jones. Jr. prvo je preskočio dvoje ljudi i fantastično zakucao kroz noge, dok je Gordon odgovorio zakucavanjem od 180 stepeni preko Chance the Rappera i završavanjem na drugi obruč.

Jones je odgovorio novim zakucavanjem kroz noge, ovaj put preko jednog čovjeka, nakon dodavanja od tablu. Gordon je finalnu rundu završio nevjerovatnim okretom poslije dodavanja od ugla table.

Ipak, oba igrača su dobila ocjenu 50 za svoje pokušaje u finalnoj rundi i išlo se u „raskucavanje“. Jones je krenuo prvi i opet zakucao kroz noge, ovaj put nakon dodavanja od ugla table, dok je Gordon ponovo preskočio Chance the Rappera, sada zakucavši kroz noge. Obojica su ponovo dobila 50 bodova za svoje pokušaje.

Pobjednik je odlučen u sljedećoj rundi, o kojoj će se još dugo pričati. Jones je impresivno napravio „windmill“ nakon odraza nešto bliže od linije slobodnih bacanja, a Gordon je na teren pozvao Tacka Falla, najvišeg igrača u NBA-u. Preskočio ga je, snažno zakucao s dvije ruke, ali dobio ocjenu 47, za bod manju od Jonesovog „windmilla“, koji je tako odnio pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.