open-navfaktor-logo
search
Mbappe i Neymar
Sjajni napadački dvojac PSG-a "ukrao" Džekinu ideju
Da između dvojice napadača PSG sve u više nego dobrim odnosima potvrđuje i današnji dolazak na utakmicu
03.11.2018. u 00:16
get url
text
Mbappe i Neymar

Fudbaleri Paris Saint-Germaina večeras su upisali i dvanaestu ovosezonsku pobjedu u Ligue 1 u isto toliko odigranih mečeva. Dvanaesta "žrtva" Svetaca u domaćem šampionatu bio je drugoplasirani Lille, a ekipa Thomasa Tuchela slavila je s 2:1.

Golove u trijumfu ekipe sa Parka prinčeva postigli su Kylian Mbappe i Neymar Juniora.

Mladi francuski napadač u 70. minuti meča postigao je 11. prvenstveni pogodak ove sezone, dok j gol iz 84. minute susreta za njegovog kolegu Neymara bio deveti u Ligue 1.

Iako je Brazilac nedavno podržao njemačkog trenera, koji je zbog nediscipline ostavio Mbappea na klupi u susretu protiv Olympique Marseillea, čini se da je mladi napadač svjestan greške koju je napravio tako što je zajedno s Adrienom Rabiotom zakasnio na timski sastanak.

Da između dvojice napadača PSG sve u više nego dobrim odnosima potvrđuje i današnji dolazak na utakmicu. Naime, napadački dvoja prvaka Francuske na Park prinčeva stigao je odjeven u kombinezone i sa identičnim maskama kakve u popularnoj Netflixovoj TV seriji "La Casa De Papel" nose članovi grupe koja organizuje spektakularne pljačke.

Zanimljivo da je kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko za Noć vještica nosio identičan kombinezon i masku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.