open-navfaktor-logo
search
OBN TV
Sjajne priče u "Dejana Talk Showu"
Nova sezona "Dejana Talk Showa" je tek počela, a već imamo najave sjajnih novih priča.
30.10.2020. u 15:42
get url
text

Ove sedmice u subotu, posljednjeg dana ovog mjeseca razgovarat će o zdravlju, a nedjelja je rezervisana za mame sa puno djece, kako to izgleda saznajte za dva dana.

31. 10. 2020. - Gdje su granice oftalmologije danas?

U ovoj emisiji će se posvetiti vjekovnom problemu vida i kako pomoći ljudima da vide bolje ili da vrate izgubljeni vid. Skoro već deceniju kontinuirano rade na, između ostalog, i oftalmološkoj edukaciji pa će se u ovom talk showu i u subotu posvetiti daljem pomjeranju granica ka novim mogućnostima u oftalmologiji.

Pričat će o velikom problemu kao što je keratokonus, operacija katarakte, zatim korekcija dioptrije excimer laserom  i problemu na zadnjem segmentu oka, ablaciji mrežnjače.

Nova sezona Dejana Talk Showa - ne propustite pogledati od 17:50 sati.

01. 11. 2020. - Sretna mama - sretna djeca

Već su izašla mnoga istraživanja koja pokazuju da mame s četvero djece imaju manji nivo stresa od mama s manje djece, naravno mame moraju preći puno prepreka kako bi došle do te faze u majčinstvu.

Također, istraživanja su pokazala da su mame s troje djece pod većim stresom nego mame s jednim ili dvoje djece, ali nakon što dođu do broja četiri sve postaje jednostavnije. Možda se mame s velikom porodicom nauče bolje nositi sa stresom i pustiti stvari oko sebe. Ili se možda žene koje se lakše bore sa stresom odlučuju na veći broj djece. Ali iznenađujuće se čini da je četvrto dijete čarobni broj koji znači manji stres za mamu.

E sada... šta je sa mamama sa 5,6,7 i više djece? One su upravo gošće.

Nova sezona Dejana Talk Showa - ne propustite pogledati u nedjelju od 17:50 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.