open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sjajan meč na Koševu: Sarajevo tek u finišu "slomilo" Mladost i osiguralo prvo mjesto
Fudbaleri Sarajeva teže od očekivanog stigli su do pobjede protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. 
07.03.2020. u 19:40
get url
text

Izabranici trenera Vinka Marinovića slavili su sa 2:1, a do pobjedonosnog gola stigli su u 86. minuti kada je pogodio Benjamin Tatar.

Ovim trijumofm Bordo tim je osigurao startnu poziciju broj 1 u trećem dijelu sezone i izvjesno je da će u narednom kolu na domaćem terenu ugostiti posljednjeplasiranu Zvijezdu 09.   

{$galerijaFotografija}

Igralo se otvoreno na Koševu od prve minute. Bordo tim je preko Ahmetovića i Rahmanovića imao dobre prilike, ali se mreža golmana Velića nije tresla.

Uslijedio je furiozan kraj prvog dijela. Sadiku je nakon kornera glavom sa pet metara šutirao pravo u golmana Sarajeva, a kazna je uslijedila odmah u narednom napadu.

Nakon kornera u petercu Mladosti najbolje se snašao Miličević i sa gol-linije loptu ugorao u gol. Slavlje navijača Sarajeva nije se ni stišalo, a već je bilo 1:1.

Tek što se krenulo s centra Vazda se odlučio na dalekometni pokušaj i prevario Kovačevića. Bio je rezultat prvog dijela meča.

{$galerijaFotografija}

I u drugom dijelu gledali smo sjajan meč. Obje ekipe imale su svoje prilike, a trenutak odluke dogodio se u 86. minuti. Rahmanović je ubacio sa lijeve strane, a najprisebniji je bio Tatar koji je plasirao loptu u mrežu Mladosti. 

Rezultati by SofaScore

FK SARAJEVO - FK Mladost Doboj Kakanj(1), 07.03.2020
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.