open-navfaktor-logo
search
Sindikat
Sivro: Radnici uznemireni zbog izjave o smanjenju plaća
Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Saudin Sivro izrazio je uznemirenost i ogorčenje zbog izjave o smanjenju plaća.
23.03.2020. u 19:06
get url
text

- Dok se radnici u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja trude da što kvalitetnije realiziraju online sistem nastave i svakodnevno ulažu maksimalne napore da učenici ne budu prepušteni sami sebi, najavljuje se smanjenje plaća za 10 posto - navodi se u saopćenju tog sindikata. 

Također je istakao da je ministar finansija KS Jasmin Halebić najavio usvajanje zakona o uštedama prema kojem će Vlada Kantona Sarajevo regulisati plaće, odnosno smanjiti ih.

- Radnici u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo su zbog navedenih izjava uznemireni, ogorčeni i demotivisani - istaknuto je. 

Upozorio je da bi takve jednostrane odluke Vlade Kantona Sarajevo proizvele nesagledive posljedice, dovele do radničkog neposluha, dodatno usložile tešku situaciju, a u konačnici nanijele nesagledivu štetu svima u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.