open-navfaktor-logo
search
Danas pregovori s Fortom
Sivro: Neki zastupnici su mi rekli da se stide što pripadaju vladajućoj većini
Predsjednici osam kantonalnih sindikata javnih institucija i preduzeća u Kantonu Sarajevo danas će otići na pregovore sa premijerom KS Edinom Fortom, a nakon što su jučer održali proteste pred zgradom Vlade KS. 
01.12.2021. u 10:42
get url
text

Na proteste su jučer izašli predstavnici sindikata zdravstvenih radnika, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, državnih službenika, policajaca i komunalnih radnika, a tokom protesta predsjednici sindikata održali su govore u kojima su naglasili kako ne žele socijalne razgovore, već pregovore s Vladom KS.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro ističe da nije optimističan pred današnji sastanak sa premijerom Fortom.

VEZANI TEKST - Poruka sa protesta: Ako nam se ne ispune zahtjevi, dovodimo deset hiljada ljudi
 

- Nas osam predsjednika sindikata imali smo sinoć online sastanak, a danas će nas na sastanku biti šestero. Vidjet ćemo šta će ponuditi iz Vlade, ali ako bude ista ponuda kao i 9. oktobra ili neka niska ponuda, nećemo pristati - kazao je za Faktor Saudin Sivro. 

Kaže, ukoliko zahtjevi budu "osrednji", da će se konsultovati sa članstvom sindikata.

- Moguća je i potpuna obustava rada. Mi na to imamo pravo. U generalni štrajk mogu stupiti svi osim policije - kazao je.

Tvrdi da su mu neki zastupnici iz vladajuće većine rekli da ih je sramota što su dio te vladajuće većine, te da su sindikalisti apsolutno u pravu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.