open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Sitniji odroni na dionicama kroz usjeke i preko planinskih prevoja
Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Lašve i Save
27.09.2018. u 09:15
get url
text

Sitniji odroni zemlje ili kamenja, mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uvjetima na putu.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj, M-5 Blažuj - Gromiljak i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah - Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 tona mogu koristiti i pravac Jelah Polje -Kalošević - Jelah.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.