Akcija u Čitluku

Sistemom "kap po kap" uzgajao skank, uhapšen dok je brao vrhove biljaka

Objavljeno: 19.08.2019. u 14:53 Autor: A. B. Š.

Akciju su izveli MUP HNK i SIPA, Terenski ured Mostar

FOTO: Faktor

Pripadnici MUP-a HNK, u akciji koju su, zajedno sa pripadnicima SIPA-e, proveli u subotu kasno popodne u Čitluku, uhapsili su 57-godišnjeg Mostarca, koji je zatečen ispred porodične kuće u mjestu Topčići, dok je brao vrhove biljaka, koje je uzgajao sistemom "kap po kap".

Kazao je ovo danas na konferenciji za medije portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Foto: FAKTOR

Akciji je , kako je naveo Marić, prethodila istraga koja je uključivala opservaciju i pripremanje terena.

- Tokom akcije pretreseni su kuća i pomoćni objekti koje je koristio osumnjičeni, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 20 vreća u kojim su bile osušene biljke, kao i sirove biljke, prepravljena vojna puška M-48, mobilna stanica sa SIM karticom, te zasad površine 1.080 kvadratnih metara koji je navodnjavan sistemom kap po kap - kazao je Marić.

Na toj površini nalazile su se biljke, koje su već jednom ošišane i iz kojih su krenuli novi izdanci.

Marić je kazao i da će tačna količina oduzete droge, čija ulična vrijednost je oko 5.000 eura po kilogramu, biti poznata nakon završenih krim-tehničkih vještačenja i preciznog vaganja.

Daljom istragom bit će utvrđeno za koga je pripremana "roba", odnosno ko je dalje distribuirao do krajnjih korisnika.

Marić je rekao i da osumnjičeni nije odranije poznat kao učesnik u kriminalnim radnjama, naprotiv, radi se o privredniku koji je imao svoj biznis i to, kako je naveo "vrlo legalan".

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije