open-navfaktor-logo
search
Infantilni pokušaji odbrane
Siroti naivni (po)četnici: Brane se da im neko podmeće, a i sami priznaju da im je Draža zvijezda vodilja
Dan nakon što se na društvenim mrežama i u medijima pojavila fotografija Draška Stanivukovića, opozicionig, PDP-ovog zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na kojoj on pozira sa četničkom zastavom, krenuli su i pokušaji njegove odbrane. 
09.02.2020. u 22:40
get url
text

Nebojša Vukanović (SDS), Stanivukovićev kolega iz skupštinskih klupa dao je svoj maksimum da odbrani mladog PDP-ovog zastupnika. 

Baš kao što je i sam Stanivuković izjavljivao da tobože nije znao da je ispred njega četnička zastava sa lobanjom i kostima uz poruku "S verom u Boga, sloboda ili smrt", tako i Vukanović suprotno zdravom razumu pokušava cijelu stvar pravdati infantilnim argumentima i (po)četničkim greškama mlađahnog Stanivukovića. 

VEZANI TEKST - A kažu da je alternativa: Stanivuković sa četničkom zastavom, mislio da je to za privatnu kolekciju

Vukanovićevu odbranu Stanivukovića objavio je BNTV. Suština tog teksta je ta da je Stanivuković naivni mladi opozicionar kojem podmeću, kako pojedini "fanovi" koji dolaze na skupove, tako eto i mediji. Jer, uvjerava Vukanović, to je sasvim mali propust neiskusnog kolege na koji se ne treba osvrtati. 

Stanivukovića, navodi kolega mu iz SDS-a, sistematski pokušavaju satanizovati po nalogu Igora Radojičića, jer je "jedan od ozbiljnih kandidata i konkurenata za gradonačelnika Banje Luke".

-Možda nije obraćao pažnju, jer je velika gužva nakon svakog skupa i slikamo se sa velikim brojem ljudi, možda je bio neoprezan ali siguran sam da nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi niti povrijedi nečija osjećanja - navodi Vukanović uz tobožnje žaljenje što nije bio blizu da ga upozori. 

Sam Stanivuković je medijima izjavljivao kako je mislio da će to "ostati u privatnoj arhivi" dvojca koji se fotografisao s njim, a da svoje zvanične stavove objavljuje isključivo na svojim profilima na društvenim mrežama. Zanimljiva tvrdnja, naročito ako se ima u vidu da Stanivuković na tim svojim profilima na mrežama, a nakon brojnih reakcija i medijskih tekstova, nije našao za shodno da se i zvanično ogradi od četništva. To bi valjda uradio svaki normalan i pristojan čovjek ako se zaista našao u neprijatnoj situaciji mimo svoje volje. Bit će, ipak, da je Stanivuković bio vrlo svjestan šta je ispred njega. A i nije viška radi privlačenja dijela glasačkog tijela, neće se baciti. 

 

Stanivukovićeva stranačka kolegica Jelena Trivić, pak, nema taj problem. Njoj niko ne podmeće, kako to tvrdi Vukanović za Stanivukovića. Ona je javno, transparentno, upravo na društvenim mrežama, obznanila kako je velika ljubiteljica lika i djela četničkog komandanta Dragoljuba Draže Mihailovića.  

- Godinama su nam laž servirali kao istinu. Rehabilitacija generala Jugoslovenske vojske u otadžbini samo je djelimično ispravila historijsku nepravdu. Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji – napisala je Trivić na društvenoj mreži Facebook.

Ovo su samo najočitiji primjeri svijesti i ideološke opredijeljenosti (po)četnika opozicione političke scene u entitetu Republika Srpska. I dakako, dobro je da su se desili radi onih koji su vjerovali da takva opozicija može donijeti nešto dobro, kako građanima RS-a, tako i cijele BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.