Na društvenim mrežama, Yerlikaya je objavio da je 12 osumnjičenih članova terorističke organizacije uhvaćeno u Mersinu, Vanu, Sanliurfi, Mardinu i Aydinu u okviru operacije "Heroji" koja je pokrenuta širom zemlje protiv terorističke organizacije PKK-a.

Dao je i informacije o operacijama koje se izvode protiv takozvane obavještajne strukture terorističke organizacije PKK-a.

Naveo je da je operacija izvedena na području 16 provincija, uključujući Sanliurfu, Mardin, Diyarbakir, Gaziantep, Mersin, Sirnak, Istanbul, Bursu, Batman, Denizli, Adanu, Kajseri, Antaliju, Konyju, Ispartu i Kocaeli, te je uhvaćeno 55 članova terorističke organizacije.

Yerlikaya je naveo da je u operacijama učestvovalo 960 timova i 13.440 pripadnika sigurnosnih snaga.

- Trenutno se izvodi 466 operacija u ruralnim područjima širom Turske. Nastavit ćemo našu borbu neprekidno uz nadmoćne napore naših sigurnosnih snaga - dodao je turski ministar.

Naknadno je objavljeno da je približno 90 osumnjičenih do sada uhvaćeno u operaciji koja je istovremeno sprovedena u 18 provincija protiv ćelije terorističke organizacije PKK.

Prema dostupnim informacijama, kao rezultat rada MIT-a na sjeveru Iraka, Sirije i Turske u trajanju od otprilike deset mjeseci na otkrivanju i uništavanju takozvane vojnoobavještajne strukture terorističke organizacije, pomno su praćeni osumnjičeni za koje je utvrđeno da djeluju u ime organizacije.