open-navfaktor-logo
search
Žele u Evropu
Širokobriježane u Bijeljini zanimaju samo tri boda
U 33. kolu Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Bijeljini snage će odmjeriti domaći Radnik, koji je već ispao u niži rang, i Široki Brijeg, koji se bori za plasman u Evropu.
28.05.2021. u 13:35
get url
text

Prema riječima trenera Širokobriježana Tonija Karačića, pripreme za posljednju utakmice sezone protekle su u nešto lakšem intenzitetu.

- Jučer smo napravili prvi trening u pripremi za ovu utakmicu. Danas idemo na put za Bijeljinu. Atmosfera je dobra, svi osim Hercega su spremni i na raspolaganju su za ovaj susret. U Bijeljini ćemo napraviti dva treninga i pripremiti se za ovu utakmicu. Isključivo ćemo gledati sebe i cilj nam je pobijediti. Bez obzira na to što je Radnik ispao iz Premijer lige, posao neće biti lagan. Očekujem da budemo puno kvalitetniji u sredini terena nego ovu prošlu utakmicu - kazao je Karačić.

Božo Musa, koji je u Široki Brijeg stigao u zimskoj pauzi i odmah dobio kapitensku traku, kazao je kako su svi očekivali, nakon što je klub napustio veliki broj igrača, puno lošije rezultate, ali uoči posljednje utakmice sezone Široki drži visoku četvrtu poziciju na tabeli.

- Mi smo svojim angažmanom na treningu i na utakmicama pokazali da ekipa posjeduje kvalitetu i da je zasluženo tu gdje je sada. Ima prostora za napredak da to ide na još viši nivo. Kada je riječ o utakmici u Bijeljini, sigurno je da ćemo se baciti na glavu i poslije posljednjeg sudijskog zvižduka, ako treba, izaći krvavih koljena i sve ćemo napraviti da osvojio tri boda - poručio je Musa.

Dodao je kako će se ekipa isključivo fokusirati na utakmicu u Bijeljini te da se neće puno zamarati rezultatima direktnih protivnika za plasman Evropu Veleža i Zrinjskog.

- Velika mi je čast što mogu predvoditi ovu mladu ekipu i sigurno da bi puno značilo za klub i ove mlade igrače da već na početku njihovih karijera ostvare zapažen rezultat - naglasio je Musa.

Utakmica Radnik – Široki Brijeg igra se u nedjelju, 30. maja, s početkom u 17 sati, a pobjedom u toj utakmici Široki će osigurati minimalno četvrto mjesto i plasman u UEFA Konferencijsku ligu sljedeće sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.