open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Široki i Mladosti podijelili bodove na Pecari
Široki Brijeg i Mladost odigrali su 1:1 u posljednjem susretu 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine
04.11.2018. u 18:30
get url
text
Široki Brijeg - Mladost 1:1

U posljednjem susretu 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bodove su na Pecari podijelili Široki Brijeg i Mladost, a rezultat je nakon 90 minuta glasio 1:1.

Prvu priliku na susretu imali su domaći fudbaleri. Šutirao je Stipe Jurić, ali je Emil Velić uspio ukrotiti njegov udarac.

Sumnjiva situacija desila se u 23. minuti u kaznenom prostoru gostiju. Širokobriježani su tražili penal, ali je glavni arbitar Slađan Došlo pokazao da se igra nastavi.

Četiri minute kasnije gosti iz Doboja do Kaknja stigli su do vodstva. Strijelac je bio nekadašnji mladi reprezentativac BiH Bahrudin Atajić.

U 33. minuti Došlo je ipak pokazao na bijelu tačku. Udarac s bijele tačke izveo je Dejan Čabraja, ali je Velić odbranio njegov šut.

Mladost je na poluvrijeme otišla s minimalnom prednošću. U nastavku susreta gosti su se dobro branili sve do 70. minute. Petar Franjić je šutirao sa dvadesetak metara i odlično matirao gostujućeg golmana za izjednačenje u svom debitantskom susretu, samo nekoliko trenuraka nakon što je ušao u igru.

U novoj šansi Franjić je bio u 81. minuti, ali je Velić vrhovima prstiju skinuo njegov šut.

U sudijskoj nadoknadi Delić je bio u sjajnoj kontri, ali nije uspio pogoditi mrežu Širokobriježa, pa je susret okončan podjelom bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.