open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Široki Brijeg "zaledio" Grbavicu, Željo izgubio lidersku poziciju pred gradski derbi
Sulejman Krpić u 37. minuti nije iskoristio jedanaesterac 
24.11.2019. u 17:45
get url
text

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su Željezničar u derbiju 17. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gosti su do trijumfa stigli golom u 90. minuti kada je siguran sa bijele tačke bio Ćorić. Izabranici Amara Osima ovim porazom izgubili su lidersku poziciju koju su prepustili gradskom rivalu Sarajevu, protiv kojeg će igrati naredne subote na Koševu.     

Željezničar je bolje otvorio utakmicu, a dvije sjajne prilike imao je Kemal Osmanković. Međutim, u obje situacije golman gostiju uspio je spasiti svoju mrežu.

Gosti su poveli u 34. minuti preko Dražena Bagarića, koji je sjajno iskoristio lošu reakciju Željine odbrane i na ubacivanje Josipa Barišića pospremio loptu u mrežu iza leđa nemoćnog FIlipa Erića.

Željezničar je nakon primljenog gola pojačao napade ka protivničkom golu, a dvije minuta kasnije mogao je doći do izjednačenja sa bijele tačke. Mladen Veselinović je pao u šesnaestercu gostiju, odgovornost izvođenja penala preuzeo je napadač Sulejman Krpić, međutim pogađa stativu i promjene rezultata nije bilo.

{$galerijaFotografija}

Plavi su krajem prvog poluvremena u potpunosti preuzeli terensku inicijativu, kreirali su napade i prijetili golmanu Zlomisliću, a takva igra im se isplatila u 42. minutu kada Semir Štilić nakon odličnog kontranapada i ubačaja Sinana Ramovića postiže izjednačujući pogodak.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je imao još nekoliko prilika za gol, ali odbrana Širokobriježana je bila na visini zadatka.

Odmah na otvaranju drugog dijela priliku je imao Mladen Veselinović, ali je nakon sjajne asistencije Štilića pogodio dobro postavljenog Zlomislića. 

Široki je nakon toga uspostavio ravnotežu i nije bilo većih uzbuđenja do finiša meča. Rezervista Dženan Zajmović u 82. minuti našao se u idealnoj poziciji nakon proigravanja Petra Boje, ali je loše reagovao i Zlomislić je otklonio opasnost ispred svog gola. Šest minuta kasnije i Ramović je bio u idealnoj poziciji, ali je bio neprecizan.    

I onda je uslijedila kazna. Erić je srušio Bagarića, a sudija Bjelica, koji je sa pomoćnicima odlično odradio posao, opravdano je pokazao na jedanaesterac. Ćorić je bio siguran sa bijele tačke za konačnih 1:2.  

Rezultati by SofaScore

FK Željezničar NK Široki Brijeg 24.11.2019.
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.