open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Široki Brijeg sa juniorima na Tušnju, Velež u Vrapčićima dočekuje Želju
Utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se ovoga vikenda, a po tri ćemo u gledati danas i sutra.
24.10.2020. u 08:08
get url
text

Tačnije, pet utakmica ljubitelji domaćeg fudbala moći će pratiti u direktnim TV prijenosima, a jedini meč koji neće biti na malim ekranima je onaj između Olimpika i Zrinjskog.

Epitet derbija kola pripao je utakmici Veleža i Željezničara, koja se igra u subotu od 17 sati, uz prijenos na platformi Moja TV. Glavni arbitar na ovom susret bit će Luka Bilbija iz Prijedora.

- Između nas obično budu lijepe utakmice i ne vidim razlog da sada odstupimo od te tradicije. Prvi put ćemo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima, koji je inače pravi fudbalski stadion, ali falit će publika zbog koje se igra ovaj sport - izjavio je Amar Osim, trener Želje, dodavši:

- Obje ekipe u svojim redovima imaju dovoljno dobrih pojedinaca i obje ekipe imaju i dobro razvijen stil igre da bi se mogao očekivati i određeni kvalitet, no vidjet ćemo ko će se bolje snaći u toj napetoj utakmici.

Feđa Dudić, trener Veleža, u najavi utakmice prisjetio se duela ove dvije ekipe na otvaranju sezone kada je Željo na Grbavici slavio sa 3:0.

- Još nam je u sjećanju utakmica iz prvog kola kada smo zasluženo izgubili i platili skupo sve naše greške. Međutim, tada sam rekao da trebamo da se "poklopimo" i radimo i iz ove perspektive mogu reći da nam je možda to prizemljenje i dobro došlo.

Tako je i bilo. Poslije te utakmice pa sve do danas, igrali smo ravnopravno sa svima. Bit ćemo spremni da taktički odgovorimo Željezničaru na njihovu postavku pošto u zadnje vrijeme često mjenjaju sistem sa jednim ili dva napadača. Sigurno da, posebno prema naprijed, imaju odlične pojedince koji individualnom kvalitetom mogu riješiti svaki meč i posebno ćemo obratiti pažnju na njih - kazao je Dudić.

Uz duele iz Vrapčića, te sa Otoke (Olimpik - Zrinjski), danas je na rasporedu i meč na Tušnju, gdje će Tuzla City ugostiti desetkovani Široki Brijeg. Goste je poharao koronavirus, pa su u Tuzlu otputovali sa pet seniora i 12 juniora.

Parovi, sudije i satnica

subota, 24. oktobar

Tuzla City - Široki Brijeg (14.30 sati, Arena Sport) / Adis Mulahasanović (Sarajevo)
Olimpik - Zrinjski (14.30) / Danijel Bojo (Kiseljak)
Velež - Željezničar (17, MojaTV) / Luka Bilbija (Prijedor)

nedjelja, 25. oktobar

Mladost - Borac 14.30 (14.30, Arena Sport) / Haris Kaljanac (Sarajevo)
Sarajevo - Krupa (17, MojaTV) / Dražen Marić (Bijeljina)
Radnik - Sloboda (19.05, Arena Sport) / Mateo Musa (Čitluk)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.