open-navfaktor-logo
search
Obavljena prozivka
Široki Brijeg će pripreme odraditi kući, dolaze dvojica Brazilaca
Prozivkom i prvim treningom NK Široki Brijeg započeo je zimske pripreme za nastavak sezone.
09.01.2023. u 15:55
get url
text

Nakon kratkog sastanka stručnog štaba i igrača s Upravom kluba na Pecari, trener Ivica Barbarić kratko se obratio novinarima i potvrdio kako će njegova ekipa kompletne pripreme odraditi u klupskom kampu "Musa-Karačić".

- Ovdje imamo dobre uvjete za rad. Nadamo se kako će nas i vrijeme poslužiti. Bilo je malih promjena u igračkom kadru u odnosu na prvi dio sezone. No, nemamo potrebe žuriti s pojačanjima, ali očekujemo dolazak dvojice mladih brazilskih igrača. Imat ćemo dovoljno vremena provjeriti njihove kvalitete - rekao je Barbarić.

Prvi trening Plavo-bijelih ove zime odradila su 22 igrača, među kojima je bio i ofanzivni vezni igrač Fran Vukelić, donedavni član NK Kustošija Zagreb i drugi strijelac 2. HNL koji će biti prvo pojačanje za proljetni sezone.

VEZANI TEKST - Na Pecaru stiže fudbaler koji "vrijedi" milion i 400 hiljada KM

- Svi igrači su zdravi, motivirani i ambiciozni u nastojanjima da budemo bolji i da pokušamo unaprijediti našu igru, jer uvijek ima prostora za napredovanje - istakao je šef stručnog štaba.

Do kraja sedmice saigračima će se priključiti i defanzivac Bruno Oliveira i krilni igrač Cyrille Dominique Kpan koji su opravdano izostali s prvog treninga.

Prvu utakmicu tokom zimskih priprema Plavo-bijeli će odigrati s NK Neretvanac Opuzen 21. januara, a četiri dana kasnije u drugoj provjeri protivnik će biti slovački prvoligaš FC ViOn Zlate Moravce - Vrable. Dogovorena je i pripremna utakmica protiv FK Željezničar (6. februar).

Široki Brijeg još nije dogovorio protivnika za generalnu probu koja je zakazana za 11. februar, a moguće je i odigravanje još neke utakmice.

Igrači na koje će računati stručni štab Širokog Brijega u nastavku sezone

Golmani: Renato Josipović, Tomislav Adolf Tomić, Ante Slišković

Odbrana: Moris Valinčić, Ilija Mašić, Bruno Oliveira, Mihael Kuprešak, Božo Musa, Ivan Pranjić, Mate Šuto, Kristijan Medić, Kristian Luburić

Vezni red: Marijan Ćavar, Di Mateo Lovrić, Bože Vukoja, Cyrille Kpan, Ilija Bagarić, Ilan Pejić, Branimir Barišić, Tomislav Knežević, Juraj Ljubić, Fran Vukelić

Napad: Daniel Lukić, Dominik Radić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.