Dvadesetogodišnji Abdulrahman iz Sirije, kojem je voz kod Zvornika otkinuo obje noge, smješten je u stan u kojem će boraviti dok god bude u Bosni i Hercegovini, a u međuvremenu mu je uplaćen i novac za proteze.

Mladić iz Sirije je bio smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje. Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM) preuzela brigu o njima.

S ciljem da mu pomognu da dobije proteze za obje noge, iz Pomozi.ba su pokrenuli apel za prikupljanje novca. U te svrhe je do kraja decembra pušten u funkciju telefonski broj 17007, jedinstven za sve operatere, putem kojeg se doniraju dvije konvertibilne marke, a građani su mogli pomoći i putem standardnih računa organizacije. 

-Ono što se desilo ovom dečku velika je tragedija i kad smo saznali za njegovo stanje, obećali smo sami sebi da će iz Bosne otići hodajući, a da će u međuvremenu dobiti svu moguću pomoć. Proteze za obje noge smo mu uplatili prije par dana, a u petak smo mu unajmili stan u koji je u ponedjeljak i prešao. Priliku koristimo da se zahvalimo svima koji su svojim donacijama odlučili da pomognu ovom momku koji je pobjegao iz ratom porušene Sirije, da bi nastradao od voza u dalekoj Bosni i Hercegovini  - naveli su iz organizacije. 

On je kao dječak sa bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka boljem životu koji ga je trebao čekati u nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću u Bosni i Hercegovini. U Zvorniku mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Abdulrahman i njegov brat Muhammed nisu ni slutili šta bi ih moglo zadesiti kada su iz Turske u kojoj su boravili posljednjih nekoliko godina krenuli prema EU. Razdvojili su se od porodice i pobjegli od rata, nadajući se da će izbjeći smrt, ranjavanja i strašne scene, ali je Abdulrahman i tri hiljade kilometara od kuće, u dalekoj Bosni i Hercegovini ostao bez nogu, te je zadobio težu povredu glave.