open-navfaktor-logo
search
Po nalogu Tužilaštva
SIPA uhapsila još jednu osobu u sklopu istrage stradanja Dženana Memića
U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u predmetu stradanja Dženana Memića, po nalogu Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretrese na području Općine Ilidža.
22.04.2021. u 13:10
get url
text

U okviru aktivnosti, jedna osoba je uhapšena, saopćilo je tužilaštvo BiH.

- Istraga u ovom predmetu je proširena i intezivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu - naveli su iz Tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je jedan od policajaca koji je radio na ovom slučaju.

Taj policajac spominjao se i u izvještaju ad hoc tijela Skupštine KS. 

On je nakon događaja u Velikoj Aleji uzimao izjavu od Alise Mutap.

Kako se tada moglo čuti, ispitujući jedinog svjedoka događaja on je u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom pravcu.

Jedinica za profesionalne standarde MUP-a KS provodila je istragu protiv njega, ali nije sankcionisan jer je ocijenjeno da nije bilo dovoljno dokaza.

Podsjetimo, iz Tužilaštva su ranije najavili proširivanje istrage u odnosu na još najmanje dvije osobe, a odranije se u pritvoru zbog sumnje u organizirani kriminal u vezi sa prikrivanjem dokaza u vezi sa ovim slučaje nalaze Hasan Dupovac, nekadašnji šef odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, i Zijad Mutap, otac Alise Mutap.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.