open-navfaktor-logo
search
Akcija "Parti"
SIPA uhapsila 11 dilera, oduzeto pet kila droge, automobil, novac, telefoni...
Kako je saopćeno iz SIPA-e, po naredbi Osnovnog suda Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi  stambenih i poslovnih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija
23.11.2018. u 11:18
get url
text

U policijskoj akciji kodnog naziva "Parti" koju je po nalogu Tužilaštva Brčko Distrikta provela SIPA na području Brčkog i Ugljevika, uhapšeno je 11 osoba, zaplijenjena je veća količina droge, odnosno marihuane i spida te su oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku protiv uhapšenih dilera. 

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, po naredbi Osnovnog suda Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Brčkog i jednoj lokaciji u Ugljeviku. Tom prilikom oduzeto je  1.769 grama spida, 3.493 grama marihuane, te kokain u  količini od 18,648 g.

{$galerijaFotografija}

SIPA je oduzela i oko 50 grama praškaste materije koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama, jedno vozilo, digitalnu vagu, drobilicu za duhan te novac u iznosu od 3.725 eura i 700 KM. 

Oduzeti su i mobilni telefoni, njih 13 te 11 sim kartica. 

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uhapšeni će tokom dana biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko Distrikta BiH.

Akcija "Parti"- SIPA 23.11.2018.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.