open-navfaktor-logo
search
Pretresi
SIPA u Sarajevu uhapsila jednu osobu zbog prodaje droge, pronađeno i oružje
U operativnoj akciji koju su jutros sproveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva uhapšena je jedna osoba.
29.06.2022. u 14:39
get url
text

Policijski službenici SIPA-e realizovali su pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

VEZANI TEKST - Sarajevo: SIPA pretresa na Širokači zbog droge i oružja

- Uhapšena je jedna osoba koja je sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog - saopćeno je.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina opojne droge kanabis, tri litra kiseline koja se koristi za proizvodnju opojne droge speed, jedan pištolj kalibra 6,35 mm, određena količina municije kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

- Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu  i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa Federalnom upravom policije - dodali su iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.