open-navfaktor-logo
search
Pranje novca
SIPA u Mostaru uhapsila osobu po međunarodnoj potjernici
Policijski službenici SIPA-e danas su u Mostaru uhapsili osobu za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.
18.06.2020. u 16:59
get url
text

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za ovom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi hapšenja i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela koja su propisana Krivičnim zakonom Hrvatske, pranje novca, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja.

Navedena krivična djela počinjena su na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu. Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u Mostaru, nakon čega je uhapšena i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, uhapšena osoba bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, saopćila je SIPA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.