open-navfaktor-logo
search
Pranje novca
SIPA privremeno oduzela poslovnu dokumentaciju od pet firmi
Dokumentacija je izuzeta na području Banje Luke, Čitluka, Gradačca i Širokog Brijega,  a zbog postojanja osnova sumnje da su  počinjena krivična djela nedopuštena trgovina i pranje novca u sticaju
11.12.2019. u 15:35
get url
text

Policajci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Općinskog suda u Širokom Brijegu, danas su na području Banje Luke, Čitluka, Gradačca i Širokog Brijega,  preduzeli aktivnosti na privremenom oduzimanju predmeta od pet pravnih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su  počinjena krivična djela nedopuštena trgovina i pranje novca u sticaju.

Prilikom realizacije naredbi, privremeno je oduzeta poslovana dokumentacija koja će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopćeno je iz ove policijske agencije.

- U vezi s navedenim, SIPA je 13.9.2018. godine, nadležnom tužilaštvu podnijela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvršiocima zbog postajanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela pranje novca u ukupnom iznosu od 1.510.043,46 KM - navodi se u saopćenju SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.