- Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje "Sky" aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH.

Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banje Luke.

Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet - potvrdio je za ATV direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Pripadnici SIPA-e pretresli su danas nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, potvrđeno je Srni u SIPA-i. 

Portparol SIPA-e Јelena Miovčić rekla je da su pretresi izvršeni po naredbi Suda i Tužilaštva BiH. Ona je dodala da će o onome što je tokom pretresa nađeno podnijeti izvještaj Tužilaštvu BiH.

Miovčićeva je dodala da će više informacija o svemu tome vjerovatno dati Tužilaštvo BiH.

Srna saznaje da su pretresi vršeni i zbog sumnje na teška krivična djela organizovanog kriminala među kojima je i priprema ubistva jednog tužioca Tužilaštva BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je Srni da su dobili određenu informaciju i da su pretresi u zatvoru u Vojkovićima izvršeni kako bi se provjerili ti navodi.

Direktor zatvora Siniša Perković nije želio da govori o detaljima pretresa, ali je naveo da će se o tome očitovati nadležne institucije.