open-navfaktor-logo
search
Akcija "Blinker"
SIPA pretresala u Bosanskom Šamcu: Uhapšene četiri osobe
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u sklopu operativne akcije "Blinker", na području  općine Bosanski Šamac realizovali pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na  pet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.  
28.06.2022. u 09:36
get url
text

Uhapšene su četiri osobe koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

- Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to 750 kilograma duhana, jedna mašina za rezanje duhana, jedna vaga, jedna automatska i jedna poluautomatska puška, osam okvira za automatsku pušku i oko 210 komada municije - saopćeno je iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva BiH a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.