open-navfaktor-logo
search
Akcija "Skuter III"
SIPA pretresa na 11 lokacija u Gradu Tuzli i još nekoliko općina
Policijski službenici SIPA-e rano jutros su počeli sa pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičeni na 11 lokacija na širem području Grada Tuzle, te općina Lukavac, Pelagićevo, Bosanski Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva "Skuter III".
10.06.2021. u 11:36
get url
text

Pri pretresimaa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda i to: mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duvanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac i dr.

Ove aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pomoć policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo. O konačnom obavljanju pretresa i statusu osumnjičenih javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćila je SIPA.

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da je uhapšeno pet osumnjičenih osoba.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.