open-navfaktor-logo
search
Akcija u Bileći
SIPA presrela vozilo i uhapsila dvojicu dilera, pronađen kokain
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) večeras su u Bileći uhapsili dvije osobe zbog trgovine narkoticima. 
31.01.2020. u 20:44
get url
text

Akcija je izvedena u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, potvrđeno je iz te policijske agencije. 

- Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona neovlašteni promet opojnim drogama - kazao je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. 

Prilikom realizacije ovih aktivnosti, policajci SIPA-e su prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i  ove osobe, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain.

- Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH. Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH - kazao je Miladinović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.