open-navfaktor-logo
search
Akcija još traje
SIPA nakon pretresa u Sarajevu i Konjicu uhapsila tri osobe
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije "As" uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i povlaštene informacije.
19.05.2022. u 15:05
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog slučaja "Bosnalijek" SIPA istražuje profesora Mehmeda Jahića, ponovo pretres kuće direktora Uzunovića
 

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa do sada su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi na nekoliko lokacija su još u toku, saopćeno je iz SIPA-e.

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su danas u sklopu operativne akcije "As", na području Sarajeva i Konjica počeli pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 12 lokacija.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.