open-navfaktor-logo
search
Akcija
SIPA na Sokocu uhapsila jednu osobu zbog ratnog zločina
Uhapšena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinila tokom ratnih dešavanja 1992. godine, na području Vogošće, Ilijaša i Sarajeva
23.10.2019. u 11:07
get url
text

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Sokoca pretresli stambeni objekat i uhapsili jednu osobu zbog ratnog zločina. U sapćenju iz SIPA-e navedeno je kako je akcija na Sokocu provedena po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je kako se radi o hapšenju zbog postojanja osnova sumnje da je osoba počinila krivično djelo iz člana 172. "Zločin protiv čovječnosti" u vezi sa krivičnim djelima iz člana 180. "Induvidualna i komandna odgovornost", člana 30. "Podstrekavanje" i člana 31. "Pomaganje" Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. 

Uhapšena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinila tokom ratnih dešavanja 1992. godine, na području Vogošće, Ilijaša i Sarajeva. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšena osoba bit će predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.