open-navfaktor-logo
search
U mjestu Poprati
SIPA na području Stoca uhapsila osobu s potjernice Interpola
Prripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Stocu uhapsili jednu osobu za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.
01.07.2020. u 17:00
get url
text

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za ovom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi hapšenja i izručenja u Republiku Hrvatsku, saopćeno je iz SIPA-e.

Potjernica je raspisana zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela - kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske.

Radi se o krivičnim djelima počinjenim od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na  području Republike Hrvatske - u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su ovu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je uhapšena i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. 

Nakon što te aktivnosti budu okončane, uhapšena osoba će biti predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, navodi se u saopćenju.                       

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.