open-navfaktor-logo
search
Akcija "Transfer"
SIPA na području Kantona Sarajevo uhapsila dvije osobe
Policijski službenici SIPA-e danas su u Sarajevu, po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Transfer" i uhapsili dvije osobe.
17.06.2020. u 18:40
get url
text

Kako je saopćeno iz SIPA-e, pretresli su dvije lokacije i uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "udruživanje radi činjenja krivičnih djela" u vezi sa krivičnim djelima "prevara", "krivotvorenje isprave", "neovlašteni pristup sistemu i mreži elektronske obrade podataka" i "pranje novca".

Također, u okviru ove akcije, jedna osoba je privedena u prostorije SIPA-e radi ipitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, računari, laptopi, prenosivi mediji, uređaji za pohranu elektronskih podataka, vatreno oružje, razne evidencije i rokovnici, dokumentacija o otvaranju računa u bankama, dokumentacija o podizanju novca sa računa u bankama, nalozi za uplatu i prijenos novca u bankama, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe bit će predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.