Policijski službenici SIPA-e privremeno su oduzeli jedno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata, kao i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada.

Navedene aktivnosti provedene su u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH i saradnji sa Službom za poslove sa strancima, MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, MUP-om Republike Srpske, te Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području općine Pale lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga". 

U okviru navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su jedan stambeni objekat i putničko motorno vozilo, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u toku kriminalistička obrada.

Aktivnosti su izvršene po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, saopćeno je iz SIPA-e.