open-navfaktor-logo
search
Ispovijest za CNN
Sinovi ubijenog novinara: Nadamo se da mu smrt nije bila bolna ili da je bila brza
Salah i Abdullah Khashoggi su u razgovoru za CNN opisali agoniju kroz koju su prolazili od nestanka njihovog oca do potvrde njegove smrti
05.11.2018. u 09:24
get url
text
Jamal Khashoggi
Jamal Khashoggi

Sinovi ubijenog novinara Jamala Khashoggija uputili su emotivni apel ubicama svog oca da vrate njegovo tijelo kako bi ga sahranili.

Salah i Abdullah Khashoggi su u razgovoru za CNN opisali agoniju kroz koju su prolazili od nestanka njihovog oca do potvrde njegove smrti.

- Zaista se nadam da, šta god da mu se desilo, nije bilo bolno ili da je bilo brzo. Ili da je imao mirnu smrt – izjavio je Abdullah Khashoggi (33).

U javnosti su trenutno prisutne različite verzije priča o sudbini Khashoggijevih ostataka. Washington Post, list za kojeg je Khashoggi pisao, prenosi da je njegovo tijelo raskomadano i rastvoreno u kiselini. Svoje tvrdnje temelje na izborima iz turske vlade.

Sinovi ubijenog novinara kažu da je tugovanje i nastavljanje dalje sa životom nemoguće bez pronalaska tijela.

- Sve što bi on želio sada želio jeste da ga ukopamo na mezarju Al-Baqi u Medini sa ostalim članovima porodice – kazao je Salah Khashoggi te dodaje:

- Razgovarao sam o tome sa vlastima Saudijske Arabije i nadam se da će se to uskoro dogoditi.

Salah, Khashoggijev stariji sin, kaže da, uprkos dezinformacijama koje je dobijao o smrti svog oca, vjeruje kako saudijski kralj Salman bin Abdulaziz govori istinu kada kaže da će odgovorni za ubistvo uskoro biti pronađeni.

- Kralj je rekao da će svi koji su bili involvirani biti privedeni pravdi. I ja vjerujem u to. To će se dogoditi – kazao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.