open-navfaktor-logo
search
Zmajevi utučeni
Siniša Saničanin nakon neprespavane noći: Ostaje veliki žal
Malo ko je od fudbalskih A reprezentativaca BiH sinoć mogao spavati. Osim fizičke iscrpljenosti evidentno je i razočarenje nakon poraza od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO 2021.
09.10.2020. u 14:51
get url
text
get url
text

Siniša Saničanin je jedan od onih koji je proveo cijeli susret na terenu i kaže da se emocije još nisu sasvim slegle.

- Poslije jedne ovakve utakmice teško je spavati i odmoriti se tako brzo. Generalno, teško mogu da spavam nakon utakmica, a posebno ovako izuzetno važne i teške, u kojoj smo igrali 120 minuta, pa onda šutirali penale koji su uvijek lutrija.

Ostaje veliki žal jer nam je ovo bila dobra prilika za plasman na jedno veliko takmičenje. Ipak, moramo dalje, ne trebamo pognuti glave jer smo odigrali dobru utakmicu koju smo možda mogli prije završiti, da ne dođe do penala. Ostat će žal, svi smo razočarani i tužni jer, opet kažem, penali su lutrija i sve je tu neizvjesno - kaže Saničanin.

Vremena za tugovanje nema. U sportu, a posebno fudbalu, stvari se brzo mijenjaju i već u nedjelju je novi izazov i duel sa selekcijom Nizozemske u sklopu A Lige nacija.

Saničanin potvrđuje da se moramo okrenuti ovom susretu, a izvući pouke iz sinoćnjeg.

- Nemamo mnogo vremena i trebamo se okrenuti onome što je pred nama. Slijede također bitne utakmice protiv Nizozemske i Poljske u kojima ćemo nastojati da dokažemo svoj kvalitet i prikažemo što bolju igru. Ipak, takmičiti se u A Ligi nacija je zahtjevno i trebamo se sada fokusirati na to da ostanemo u toj fudbalskoj eliti.

Moramo pokušati da ostvarimo što bolji rezultat. Siguran sam da nam neće nedostajati borbenosti, moramo biti spremni i dati maksimum - kaže Saničanin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.