Siniša Basta osvojio prvenstvo regije u utrci "Old school Street race Mostar"

objavljeno: 17.06.2018. u 20:58

Na pomoćnoj pisti mostarskog aerodroma u Kosoru u nedjelju je održan drugi dan automobilističke utrke Old school Street race Mostar, na kojoj je sudjelovalo preko stotinu najbržih automobila iz regije i koja je okupila više hiljada gledatelja.  

Drugi dan utrke ubrzanja na 402 metra, na kojoj su bila prijavljena 122 automobila, bio je rezerviran za prvenstvo regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska).

Vruću mostarsku pistu, prije nego što ju je kiša ohladila, najbrže je prevezao Siniša Basta, sa svojim golfom serije 1 i 1,8-litrenom turbo motorom koji broji preko 700 konjskih snaga. On je 402 metra prešao za nepunih 11 sekundi i izlaznom brzinom od skoro 230 kilometara na sat što je bilo dovoljno da u super finalu bude brži od Esada Došljaka s nevjerojatno "složenom" Opel Corsom iz Novog Pazara.

- Jako sam zadovoljan organizacijom utrke i svojim automobilom kako se ponašao preko vikenda. Šteta što je kiša pokvarila sami kraj utrke, ali uspjeli smo odvoziti super finale tako da je publika mogla uživati. U globalu, jedna jako dobra utrka - kazao je Siniša.

Organizatori su priopćili kako je utrka prošla više nego uspješno te da je oboren rekord prijavljenih takmičara, ali i gledatelja kojih je bilo skoro sedam hiljada.

Pobjednici regionalnog prvenstva po klasama su:

Klasa P1pro FWD

1. Nedeljko Simanić

2. Irvin Ibrović

3. Ljubo Kuzmić

Klasa P2pro RWD

1. Esad Došljak

2. Aleksandar Janković

3. Tomislav Popinjač

Klasa P3Pro AWD

1. Siniša Basta

2. Ivan Vulović

3. Alen Mujanović

Klasa Dpro Diesel

1. Edin Kanlić

2.Amir Mujanović

3. Ivan Benc

VEZANI TEKST - Održan prvi dan automobilističke utrke Old school Street race Mostar