U dopisu traže da se hitno ispoštuje prethodna saglasnost za imenovanje predsjednika uprave-generalnog direktora jer radnici ne žele doći u situaciju da kasne plate i ostala primanja, a u kojoj su bili "kod prethodnih generalnih direktora, što je rezultiralo čestim štrajkovima u Željeznicama FBiH".
  
- Sindikati i dalje ostaju pri svom stavu za imenovanje Enisa Džafića na mjesto generalnog direktora JP Željeznice FBiH koji smo prenijeli preko člana Nadzornog odbora uime sindikata Vanje Pirgić – navodi  u saopćenju za javnost predsjednik Savez sindikata željezničkih radnika u FBiH Halid Brčaninović.

Reprezentativni sindikati u JP Željeznice FBiH (JP ŽFBiH) ističu da su pojedini članovi Nadzornog odbora JP ŽFBH na svojoj posljednjoj sjednici održanoj 24. septembra ove godine doveli u pitanje daljnje poslovanje Željeznica FBiH zbog neimenovanja predsjednika uprave-generalnog direktora JP ŽFBH, kršeći i datu prethodnu saglasnost za imenovanje, čime se direktno ugrožavaju isplate zagarantiranih prava radnika Željeznica FBiH.
 
- Napominjemo da su Željeznice FBiH, unatoč svemu, uspješno izvršile dospjele obaveze više od 120 miliona KM, za više od 800 radnika je uvezan radni staž i osiguran odlazak u penziju, te učinjene uštede i smanjenje rashoda, što je u konačnosti dovelo do operativne dobiti, redovitosti isplate plata i svih drugih primanja radnika, uplate poreza, zdravstvenog osiguranja i drugo – navode iz sindikata željezničkih radnika.

Napominju da je sadašnji generalni direktor postigao finansijsku stabilnost firme i redovitost uplate dospjelih obaveza te da radnici ni pod koju cijenu ne žele da se to ugrozi zbog pojedinih članova Nadzornog odbora JP ŽFBH.