open-navfaktor-logo
search
Traže izmjenu odluke
Sindikat tvrdi da je zabranjen Djed Mraz i paketići u FMUP-u
Predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Obradović uputio je saopćenje za javnost u kojem navodi da ove godine neće biti novogodišnje predstave za djecu članova Sindikata službenika FMUP-a kao ni novogodišnjih paketića.
20.12.2022. u 09:51
get url
text

- Povodom Odluke Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova da ove godine ne izvrši nabavku novogodišnjih paketića i ne organizuje novogodišnju predstavu za djecu članova Sindikata službenika FMUP-a, što je bila praksa proteklih 10 godina, nego određeni iznos uplati svim članovima Sindikata, najoštrije osuđujem donošenje ovakve Odluke - naveo je Obradović.

U saopćenju ističe da kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjeća potrebu da javno reaguje i najoštrije osudi zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave.

- Postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Mraz, novogodišnji program i dodjela paketića. Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića se raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a. Mišljenja sam da su navedenom Odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem program i dodjeli paketića - navodi u saopćenju.

Dodaje da "hitno traži da se navedena Odluka Upravnog odbora stavi van snage, te izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizuje novogodušnja predstava, kao što je bila praksa proteklih 10 godina".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.