Premijer liga

Sindikat profesionalnih fudbalera BiH izdao važne upute svojim čanovima

Objavljeno: 14.06.2019. u 16:19

Ako igraču profesionalcu ističe ugovor sa klubom 30.6.2019. godine, on je dužan da se pojavi na prvom okupljanju

Neki premijerligaški klubovi su počeli pripreme novu takmičarsku sezonu, a neki će to uraditi u narednim danima.

S obzirom na to da ekipe uglavnom traže nove igrače, Sindikat profesionalnih fudbalera BiH svojim je članovima saopćio nekoliko korisnih informacija.

Ako igraču profesionalcu ističe ugovor sa klubom 30.6.2019. godine, on je dužan da se pojavi na prvom okupljanju, s obzirom na to da njegov ugovor još uvijek važi.

- Nedolazak na prvo okupljanje može se smatrati kršenjem ugovornih obaveza igrača, te on može biti adekvatno kažnjen - napominju iz Sindikata.

 - Ako igrač ne želi nastaviti karijeru u klubu sa kojim je vezan ugovorom ili po isteku ugovora ima već dogovorenu saradnju s novim klubom, on se mora osigurati tako što će dobiti službenu obavijest od trenutnog kluba u kojoj će se osloboditi treninga do isteka ugovora.

-  Službena obavijest nije poziv, SMS ili poruka na drugim kanalima komunikacije već potpisan dokument od strane osobe odgovorne za zastupanje kluba - napominju iz Sindikata profesionalnih fudbalera.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije