open-navfaktor-logo
search
Malo vremena za dogovor
Sindikat odlučio: Zdravstveni radnici u TK 31. decembra stupaju u generalni štrajk
Zaposlenici u javnim zdravstvenim ustanovama Tuzlanskog kantona donijeli su danas odluku da 31. decembra stupaju u generalni štrajk. Oni traže isplatu jednokratne pomoći u iznosu 1.080 KM, na osnovu Uredbe koju je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), a njihovom zahtjevu za sada nije udovoljila Vlada TK.
21.12.2022. u 15:10
get url
text
UKC Tuzla: Zakazan štrajk

- Upostavili smo kontakt s premijerom TK Irfanom Halilagićem i očekujemo da ćemo razgovarati s njim i ministricom zdravstva Dajanom Čolić u narednih 10 dana. To je vrijeme koje imamo za postizanje nekog dogovora - rekao je Zijad Latifović, predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu FBiH.

Sindikat zdravstvenih radnika ima zakonsku obavezu da generalni štrajk najavi deset dana unaprijed, što je danas i učinjeno.

Predsjednica Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu TK dr. Adisa Fakić, tokom protesta zdravstvenih radnika prošle sedmice, da će se generalni štrajk, ukoliko do njega dođe, odraziti na pacijente.

- Mi ćemo biti na radnim mjestima, hitni slučajevi će biti primljeni, a sve ono što je "hladno" bit će vraćeno - rekla je dr. Fakić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.